eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Először kerülhet nő a West Point akadémia élére

Barack Obama amerikai elnök női jelöltet nevezett meg a tekintélyes West Point élére, és amennyiben Cindy Jebb ezredest alkalmasnak találják a pozícióra, az amerikai katonai elitet nevelő akadémia 217 éves történetében először lehet női dékánja az intézménynek.

A politikatudományból doktorált Jebb ezredes eddig a társadalomtudományi tanszék vezetője volt.

Az akadémia vezetője, Robert Caslen altábornagy közleményben hangsúlyozta, hogy Cindy Jebb "az intézményben és a kadétok körében is óriási elismerésnek örvend, és megtiszteltetés, hogy az intézmény hírnevét öregbíti". A kinevezést a szenátusnak kell jóváhagynia.

A New York állam West Point településénél található akadémiát 1802-ben alapították. Ez az Egyesült Államok legrégebbi katonai akadémiája. Évente mintegy kilencszázan kapnak diplomát, és ott képzik az amerikai hadsereg legtöbb tisztjét.

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×