eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Merkel bátorságát méltatta Obama

A Bild német napilap szombati számában megjelent interjúban méltatta Barack Obama amerika elnök Angela Merkel német kancellár bátor hozzáállását a menekültválsághoz.

Obama szerint a német kormányfő valódi erkölcsi és politikai vezetői képességről tett tanúbizonyságot.

"Németországnak nem szabadna egyedül vagy legfeljebb néhány másik országgal közösen viselnie a válság teljes súlyát" - foglalt állást az amerikai elnök, aki szerint az EU és Törökország közötti megállapodás az igazságos tehermegosztás irányába tett lépés.

A januárban leköszönő Barack Obama úgy értékelte, hogy Merkel irányítása alatt Németország nemzetközi szerepvállalása és súlya is növekedett, s Merkel hozzájárult ahhoz is, hogy "Európa képes legyen megőrizni egységét az Ukrajna elleni orosz agresszió időszakában". Az amerikai elnök Európa őrének nevezte Angela Merkelt, s mint mondta: büszke arra, hogy a barátjának tekintheti.

Obama vasárnap Hannoverbe látogat, hétfőn pedig Merkellel, valamint Francois Hollande francia elnökkel, a brit és az olasz kormányfővel tanácskozik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×