eur:
397.62
usd:
358.4
bux:
74128.79
2024. október 1. kedd Malvin

Halálos áldozatokat követelt az ítéletidő

Hurrikán erejű szelek, viharok söpörtek végig az Egyesült Államok két északnyugati államában, Oregonban és Washingtonban; a szélsőséges időjárás eddig négy emberéletet követelt.

A két szövetségi állam kormányzója rendkívüli állapotot hirdetett.

A vasárnap kezdődött ítéletidőben a heves szél sok fát kicsavart, a kiadós esőzések több helyen áradásokat okoztak. Számos közút járhatatlan, egyes településeken megsérült az elektromos és a kommunikációs hálózat. Oregon és Washington állam területén sok iskola és kormányhivatal kedden sem nyitott ki az esőzések és az áramkimaradások miatt.

Washington állam nyugati felében 7,5-15 centiméter eső esett, a parti őrség helikopterei 66 embert menekítettek ki az elárasztott területekről, több esetben háztetőkről gyűjtötték össze az embereket. Egyes helyeken 190 kilométeres óránkénti szélsebességet mértek.

Oregonban egy 90 éves asszony menekítés közben kapott szívrohamot, egy teherautó sofőrjét elsodorta a víz, Washingtonban egy férfi szörnyethalt, amikor rázuhant egy fa.

Az óriási mennyiségű csapadékot szállító viharfront a közép-nyugati térség felé vette útját, ahol az utóbbi napokban nagy havazások és szelek nehezítették a közlekedést.

Címlapról ajánljuk

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Betört Libanonba az izraeli hadsereg, dübörög az Északi Nyilak hadművelet - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Betört Libanonba az izraeli hadsereg, dübörög az Északi Nyilak hadművelet - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Hajnalban bejelentette Jeruzsálem, hogy betörtek Libanonba az izraeli katonák. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×