eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Növeli a bűnözést a férfiak nagy száma

Illegális házasságok, növekvő igény a pornográfiára, egyre több bűncselekmény - kínai szakértők szerint egyebek mellett ezekben érhető tetten a nemek felborult egyensúlya, amely egyre több gondot okoz az ázsiai országban.

A kínai hírügynökség jelentése szerint Kínában jelenleg mintegy 18 millióval több férfi van házasodási korban, mint nő. Az idézett dokumentum azzal számol, hogy 2020-ra a 20-45 éves korosztályban már 30 millióval lesz több férfi, mint nő.

Az ázsiai országban jelenleg 100 lány születésére 119 fiú jut, miközben a nemzetközi átlag 100 a 103-107-hez.

A kínai népesedési és családtervezési tanács vezetője szerint a nyolcvanas évek óta nyilvánvaló a nemi egyenlőtlensége megléte, amelynek mértékét tekintve az ország sajnos egyedülálló a világon, ami hátrányosan befolyásolja a szociális stabilitást.

A Renmin Egyetem szociológiai és népesedési karának dékánja azt emelte ki, hogy egy vagy két korcsoportban még lehet kezelni a nemi arányok felborulását, de hosszabb távon a probléma megoldhatatlanná válik.

A szakember a jelenségért a fiúgyermekek hagyományos előnyben részesítését, a magzat nemének megállapítását lehetővé tevő vizsgálatokat és a szociális rendszer vidéken különösen súlyos hiányosságait tette felelőssé.

A dékán úgy véli: a kormánynak oktatással, célzott támogatásokkal, valamint az ultrahangos vizsgálatok és az abortuszok szigorú szabályozásával kell javítania a helyzeten.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×