eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Brutális gyilkosság áldozata lett egy 11 éves fiú Nagy-Britanniában

Két tizenéves fiatalembert vettek őrizetbe annak az egész Nagy-Britanniát megrázó gyilkosságnak a nyomán, amelynek elkövetője egy 11 éves fiút lőtt agyon - közölte a brit rendőrség.

A két gyanúsított 14, illetve 18 éves. A rendőrség értékelése szerint egyikük adhatta le a halálos lövést.

Sajtóbeszámolók szerint a kisfiú egy söröző parkolójában focizott két társával, amikor a biciklin érkező, kapucnis tettes megközelítette őket, majd három lövést adott le rájuk. Az egyik lövés a torkán találta el az áldozatot.

A kisfiú a kórházba szállítás közben életét vesztette. Kétségbeesett édesanyja a karjaiban tartotta őt a mentők megérkezéséig.

A szörnyű bűncselekmény beleillik abba a hónapok óta tartó nagy-britanniai gyilkosságsorozatba, amelynek nagyobb részét fiatalokból álló brutális bandák hajtották végre. Csak Londonban 17 fiatalt lőttek le vagy késeltek halálra az idén.

Jacqui Smith belügyminiszter a BBC-nek kijelentette, hogy mélyen megrázta őt az újabb gyermekgyilkosság, és együttérzését fejezte ki az áldozat hozzátartozóinak.

A rendőrség a lakossághoz fordult segítségért, mindazok jelentkezését kérve, akik tudják, ki sütötte el a gyilkos fegyvert, illetve ki adta azt a tettes kezébe.

A Liverpoolt is magába foglaló Merseyside grófság rendőrparancsnoka, Bernard Hogan-Howe ártatlan áldozatnak mondta a fiút, aki a közelben lakott szüleivel és 17 éves bátyjával.

"A társadalom semmiképpen sem engedheti meg, hogy egy 11 éves fiú így haljon meg" - mondta a Sky News hírtelevíziónak, sürgetve a fegyverek kivonását az utcákról.

Miközben folyik a gyanúsítottak kihallgatása, több mint száz rendőr nyomoz az ügyben a Croxtethnek nevezett környéken, ahol a Manchester United labdarúgó sztárja, Wayne Rooney is felnőtt.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×