eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Könnyű célpont a világ egyik leghíresebb stadionja

Rengeteg pénzbe került, a biztonságára mégsem ügyelnek - egy nappal az Anglia-Németország labdarúgó-mérkőzés előtt a legnagyobb példányszámú brit napilap munkatársai könnyedén, ellenőrzés nélkül jutottak be a Wembley stadion legtöbb részére, és megállapították, hogy a létesítmény ideális célpont lehet a terroristák számára.

A Sun újságírója és fotóriportere egy nyitva hagyott ajtón keresztül könnyűszerrel bejutott a 850 millió fontért (mintegy 325 milliárd forint) újjáépült stadionba, majd besétált a VIP-szekcióba és az ahhoz tartozó étterembe is.

A lap munkatársai húsz percig nézték, hogyan készülődnek a televíziós stábok a közvetítésre, majd a pálya felé vették az irányt, a játékos kijárón keresztül. Ha ez nem lenne elég, egy újabb nyitva hagyott ajtónak köszönhetően még az angol csapat öltözőjébe is bejutottak.

A felderítő "kommandónak" egyáltalán nem kellett megküzdenie a biztonsági emberekkel. Ezt megerősíti, hogy a Wembley egyik névtelenül nyilatkozó alkalmazott nemes egyszerűséggel csak "viccnek" nevezte a létesítmény biztonságát.

"A mágneses zárral védett ajtókat gyakran nyitva hagyják a dolgozók, mert úgy gondolják, hogy az embereknek joguk van bemenni" - mondta el a férfi.

"A biztonsági embereket nem lehet komolyan venni. A probléma alapja, hogy eltávolították a fémkapukat, amelyek sikerrel akadályozták meg az illetéktelenek bejutását. Most csak a meccsek napján szerelik fel ezeket, a fémdetektoros és a keresőkutyás vizsgálatok számát pedig csökkentették" - számolt be a lap forrása.

A férfi szerint bármikor bekövetkezhet a katasztrófa, mert a Wembley kiemelkedő és könnyű célpont lehet az al-Kaida számára.

A Wembley szóvivője nem kívánt a részletekre reagálni, csak annyit közölt, hogy kiemelkedő fontossággal bír számukra a biztonság szavatolása.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×