eur:
394.6
usd:
354.87
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Tízezer ember lemészárlásának ügye a bíróság előtt

Irakban tizenöt újabb vádlott ügyét kezdi tárgyalni augusztus 21-én a Szaddám Huszein és társai perében eljáró különleges bíróság.

A harmadik perben azt a mészárlást tárgyalják, amely a Bászra és Násziríja városokban 1991-ben kitört lázongásokat követte, és amelyben több tízezer síita halt meg.

A vádlottak között van Szaddám Huszein Vegyi Ali néven ismert unokatestvére, akit kurd falvak elleni vegyifegyver-támadások elrendelésével vádolnak, valamint a volt elnök féltestvére, magántitkára, és a Szaddám-rezsim idején hivatalban lévő több állami tisztségviselő is.

A törvényszék tavaly november 5-én ítélte halálra a volt iraki elnököt a Dudzsail faluban 1982-ben elkövetett megtorlás miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Jön a hét legfontosabb eseménye  - Így várják a tőzsdék

Jön a hét legfontosabb eseménye - Így várják a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdék többsége emelkedett, a japán részvénypiac viszont esett, ott a jen erősödése tartotta nyomás alatt az árfolyamokat. Az európai tőzsdék erősödtek, és az amerikai részvénypiacok is pluszban nyitottak, bár később kisebb lefordulás történt. A befektetők alapvetően a hét legfontosabb eseményére, az amerikai jegybank szerdai kamatdöntő ülésére figyelnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×