eur:
394.6
usd:
354.87
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Még mindig az oxfordi a legjobb brit egyetem - de már nem sokkal vezet

Továbbra is Oxford a legnevesebb brit egyetem, a patinás intézmény azonban már csak alig-alig vezet Cambridge előtt - derült ki a Times legújabb felméréséből.

Az Oxfordi Egyetem az elmúlt hat évben folyamatosan vezette az angol egyetemek rangsorát. Idén azonban igen kicsi a különbség a két intézmény között.

Ebben az évben sokat nőtt a presztizse a St. Andrews-nak, amely tizenhárom helyet előre lépve bekerült a legjobb öt közé - itt végzett két éve Vilmos herceg is. A skóciai egyetemet a három, londoni és London közeli intézményen kívül a szintén Skóciában lévő Edinburgh-i Egyetem előzi meg.

A Times brit egyetemi rangsorát 32 szempont alapján állították össze. A többi mellett azt vizsgálták, hogy milyen képzettséggel lehet felvételt nyerni az iskolába, milyen az intézmény számítógépes ellátottsága vagy a könyvtár felszereltsége.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Jön a hét legfontosabb eseménye  - Így várják a tőzsdék

Jön a hét legfontosabb eseménye - Így várják a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdék többsége emelkedett, a japán részvénypiac viszont esett, ott a jen erősödése tartotta nyomás alatt az árfolyamokat. Az európai tőzsdék erősödtek, és az amerikai részvénypiacok is pluszban nyitottak, bár később kisebb lefordulás történt. A befektetők alapvetően a hét legfontosabb eseményére, az amerikai jegybank szerdai kamatdöntő ülésére figyelnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×