eur:
394.6
usd:
354.87
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Előrehozott választásokat szeretne a görög kormány

Görögországban szeptember 16-ára előre hozott parlamenti választásokat írna ki a kormány, mert megerősítést szeretne kapni a gazdasági reformok folytatásához.

A görög kormány szóvivője közölte: Kosztasz Karamanlisz miniszterelnök holnap keresi fel az államfőt, hogy indítványozza a parlament feloszlatását.

Tájékoztatása szerint a kormányzó konzervatív Új Demokrácia párt azért akarja fél évvel előre hozni a választásokat, mert megerősítést szeretne kapni a 2004 márciusában megkezdett gazdasági reformok folytatásához.

A legutóbbi felmérések szerint a konzervatívok előnye 1-2 százalékra zsugorodott az ellenzéki baloldali Pánhellén Szocialista Mozgalommal szemben,
így nehéz megjósolni a szeptemberi választások kimenetelét.

A parlamenti voksolást eredetileg jövő áprilisra tervezték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Jön a hét legfontosabb eseménye  - Így várják a tőzsdék

Jön a hét legfontosabb eseménye - Így várják a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdék többsége emelkedett, a japán részvénypiac viszont esett, ott a jen erősödése tartotta nyomás alatt az árfolyamokat. Az európai tőzsdék erősödtek, és az amerikai részvénypiacok is pluszban nyitottak, bár később kisebb lefordulás történt. A befektetők alapvetően a hét legfontosabb eseményére, az amerikai jegybank szerdai kamatdöntő ülésére figyelnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×