eur:
395.63
usd:
356.74
bux:
72417.96
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Félig összedőlt egy épület Londonban - nézze meg!

A brit főváros központi részén részben összedőlt egy felújítás alatt álló épület. Az épületben van a kormányzó Munkáspárt egyik vezetőjének irodája. A robbanásban egy ember megsérült.

A robbanás a Scotland Yard épületétől nem messze, London belvárosában történt a Queen's Gate Building nevű, felújítás alatt álló épületben. Szemtanúk elmondták: robbanást hallottak, ami után a négyemeletes épület legfelső szintje összedőlt.

A rendőrség a délután folyamán cáfolta, hogy robbanás történt volna, szakértői vélemények szerkezeti hibát valószínűsítenek a történtek hátterében.

A rendőrség közölte, hogy egy ember egyelőre az épületben rekedt.

A londoni tűzoltóság helyi idő szerint valamivel délután 4 óra után 50 tűzoltóval sietett a helyszínre, ahol további civil mentőalakulatok is kutatnak az esetleges sérültek után.

Az épületben található egyébként a kormányzó Munkáspárt egyik vezetőjének irodája is. Hazel Blears és hat parlamenti képviselőtársa kedd délben több órán keresztül az épületben tartózkodtak.

A baleset idején a Munkáspárt hat aktivistája az épületben tartózkodott. "Többen közülünk, akik az emeleten voltak, érezték, hogy megrázkódik az épület. Aztán hallottuk, hogy beindul a riasztó, az emberek elindultak a földszint felé. Nyugodt kiürítés volt, de nem engedtek vissza minket az épületbe" - mesélte egyikük, Sean Newman.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×