eur:
395.43
usd:
358.08
bux:
72340.83
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Napok óta tilos helyen parkol a politikus

Nemhogy elnézést nem kér, de még annak a brit konzervatív képviselőnek áll feljebb, akinek autója három napja áll egy mozgássérülteknek szánt parkolóhelyen. A politikus nem érti, miért probléma ez, hiszen a parkolóknak ez a része sosincs tele.

A legtöbb autós, akit azon kapnak, hogy kocsiját a mozgássérült parkolóban rakta le, lehajtott fejjel kullog el, egy brit konzervatív parlamenti képviselő, Anthony Steen azonban egész máshogy állt a kérdéshez.

Ahelyett, hogy elnézést kért volna azért, hogy három nappal ezelőtt egy ilyen parkolóba tette le autóját, arról panaszkodott, hogy túl sok van a mozgássérültek számára fenntartott helyekből.

A 68 éves politikus a londoni vonathoz sietett, és mivel a parkoló tele volt, a mozgássérült helyekből azonban egyet sem foglaltak el előtte, ide állította hát autóját még kedden.

A parkolóőr az első napon egy 60 fontos büntetésről szóló figyelmeztetést tűzött az öreg zöld Volvo ablaktörlője alá, másnap egy újabbat. Így gyűlnek majd a csekkek egészen addig, amíg Anthony Steen vissza nem tér a devoni Newton Abbotba, és el nem viszi a kocsit.

"Tudtam, hogy ez fog történni. Túl sok buzgómócsing szaladgál panaszkodni ebben a világban" - mondta a képviselő.

"Egyértelmű, hogy hibáztam és megérdemeltem a büntetést. De nevetséges, hogy egy ekkora parkolót építenek a mozgássérülteknek: senki sem használja ezeket a helyeket" - tette hozzá Anthony Steen.

Felháborodott az érdekvédelmi szervezet

A mozgássérültek egyik szervezetének képviselőjét felháborították a politikus szavai. Chris Richfield elmondta: ezek a parkolók rendkívül fontosak a sérült emberek számára, hiszen ha nem tudják úticéljuk közelében leállítani autójukat, előfordul, hogy egyszerűen megfordulnak és hazamennek, mert képtelenek bejutni az épületbe.

A képviselő azonban ragaszkodik ahhoz, hogy a mozgássérültek számához képest aránytalanul sok a nekik fenntartott parkolóhely, és nagyon ritkán használják ezeket.

Egy másik mozgássérült szervezet munkatársa azonban felhívta Anthony Steen figyelmét: ha üresen találja a parkolókat, annak az is lehet az oka, mert a sérült emberek még innen is csak nehezen tudják megközelíteni a pályaudvart.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×