eur:
395.89
usd:
359.07
bux:
72401.9
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Uniós intézkedéseket javasol Brüsszel az elhízás visszaszorítására

Európai uniós szintű intézkedéseket ajánlott az elhízás visszaszorítására az Európai Bizottság szerdán Brüsszelben kiadott javaslatcsomagjában.

A testület emlékeztetett arra, hogy az elmúlt két évtizedben jelentősen megnőtt a kóros túlsúllyal küzdők aránya az unióban: a tagországok többségében a lakosság legalább fele elhízott vagy súlyfelesleggel küzd.

Becslések szerint 21,7 millió gyermek testsúlya is nagy, és számuk évente 400 ezerrel nő.

Az Európai Bizottság egyebek között a testmozgás ösztönzésére, a lakosság fokozottabb tájékoztatására, jobb élelmiszercímkézésre és egészségesebb élelmiszerek előállítására tett javaslatokat úgynevezett fehér könyvében.

A testület jelezte, hogy a témában szorosan együttműködik az Egészségügyi Világszervezettel (WHO), és 2010-ben kiterjedt ellenőrzést végez, mennyire bizonyultak hatékonynak mostani javaslatai.

Címlapról ajánljuk
Medián: csak két párt jutna be a parlamentbe, ha most lennének az országgyűlési választások

Medián: csak két párt jutna be a parlamentbe, ha most lennének az országgyűlési választások

A választani tudó biztos szavazók körében négy százalékra csökkent a Fidesz-KDNP előnye a Tisza Párttal szemben – derül ki a Medián legfrissebb felméréséből. Hann Endre, a közvélemény-kutató cég vezetője az InfoRádióban elmondta: más pártok támogatottsága nem éri el az öt százalékot, ezért egyre inkább úgy tűnik, hogy a kétpárti berendezkedés felé tart a magyar belpolitika, ami a legérzékenyebben a DK-t és a Mi Hazánkot érintheti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×