eur:
396.26
usd:
359.69
bux:
72624.44
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Palesztin rakétatámadás Szderót ellen

Egy ember meghalt, egy másik megsérült vasárnap reggel az Izrael déli részén fekvő Szderót városban palesztin rakétatámadás következtében. Palesztin fegyveresek gyors egymásutánban összesen négy rakétát lőttek ki a Gázai övezetből a dél-izraeli városra. Az egyik eltalált egy mozgásban lévő autót a városközpontban. A jármű vezetője, egy harminc éves férfi kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe.

Ehud Olmert izraeli kormányfő leszögezte első reagálásában, hogy az izraeli hadsereg folytatja válaszcsapásait. Hangsúlyozta, hogy senki sem érezheti biztonságban magát azok közül, akiknek közük van a rakétatámadásokhoz, a megtorló csapások nemcsak a végrehajtókat sújthatják, hanem azokat is, akik kitervelték e támadásokat, és utasítást adtak a végrehajtásra.

Több mint negyven palesztin - többségük valamely radikális szervezet tagja - vesztette életét a tíz napja tartó izraeli légicsapás-sorozatban, de a megtorló akciók nem tudták leállítani a rakétatámadásokat.

Izraeli területen a mostani esettel együtt két ember - két civil - vesztette életét ugyanebben az időszakban palesztin rakétatámadások következtében. Izraeli adat szerint palesztin szélsőségesek 250 rakétát lőtték ki Izraelre május 15. óta.

Címlapról ajánljuk

Megdöbbentő beismerés: az amerikai tankok már majdnem fele odaveszett Ukrajnában

A tavaly szeptemberben leszállított 31 darab M1A1 SA Abrams harckocsikból mostanra bizonyíthatóan 14-et elveszett az ukrán hadsereg – közölte az Oryx portál.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Antony Blinken amerikai és David Lammy brit külügyminiszter Kijevben tett látogatást szerdán, ahol találkoztak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A találkozó egyik legfőbb kérdése az volt, lehetővé teszi-e a két ország Ukrajnának, hogy az általuk átadott rakétákkal csapást mérjenek mélyen orosz területekre. Bár a jóváhagyást hivatalosan egyelőre nem kapta meg Kijev, brit kormányzati források szerint Londonban erről már megszületett a döntés, és Joe Biden amerikai elnökön is egyre nagyobb a nyomás, hogy megadja az engedélyt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×