eur:
396.08
usd:
359.37
bux:
71805.06
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Irak helyett Afganisztánba küldhetik Harry herceget

Titkos háborús küldetést keresnek Harry hercegnek a brit hadsereg vezetői, miután a közvélemény csalódottan értesült arról, hogy a trónörökös fiát nem engedik Irakba harcolni. Elképzelhető, hogy kéksapkásként Afrikába vagy Boszniába kerül, de az sincs kizárva, hogy Afganisztánban vetik be. Csak egy dolog biztos: addig titokban tartják a küldetést, amíg a herceg biztonságosan haza nem tér.

A hadsereg vezetői kiutat keresnek Harry és önmaguk számára, miután több hónapos nyilvános vita után megszületett a döntés, hogy a 22 éves herceget nem engedik Irakba.

A döntést a vezérkari főnök lapértesülések szerint Tony Blair nyomására hozta meg. A kormányfő semmiképpen nem akarta veszélyeztetni a trónöröklési sorrendben harmadik Harry életét a fronton.

Rossz lenne az időzítés

Ha ugyanis az eredeti tervek szerint elküldik Irakba Harry-t, és valami történik vele, az beárnyékolta volna a leköszönő kormányfő utolsó, hatalomban töltött napjait.

Katonai források szerint két lehetőség van arra, hogy teljesüljön a herceg vágya, és éles helyzetben próbálhassa ki katonai képességeit.

Afrika, Bosznia vagy Afganisztán

Elképzelhető, hogy ENSZ-békefenntartóként egy afrikai válságövezetbe, vagy Boszniába küldik - mindkét esetben kisebb veszélyben lenne, mint Irakban, ahol a lázadók előre megígérték: vadászni fognak rá.

A másik lehetőség, hogy áthelyezik, és a csapatával együtt Afganisztánba küldik.

Addig sebesültet ápol

Addig is, amíg a döntés megszületik, Harry-nek találtak feladatot: sebesült katonatársainak segít majd a felépülésben, és a későbbi elhelyezkedésben, ha otthagyják a hadsereget.

Bár hivatalos közlemények szerint Harry nem hagyja ott a hadsereget, a herceg hozzá közelálló források szerint nagyon elkeseredett, amiért nem mehet Irakba, és "felülvizsgálhatja" elképzeléseit, amelyek katonai karriert feltételeztek.

Címlapról ajánljuk

Pénteken kaphatja meg a nagy zöld jelzést Ukrajna Oroszország bombázására nyugati fegyverekkel

Egyre nagyobb a várakozás, hogy Joe Biden amerikai elnök engedélyezi Ukrajnának a nyugati gyártású, nagy hatótávú rakéták bevetését Oroszországgal szemben. Moszkva a maga részéről azzal fenyegetőzik, hogy megsemmisíti azokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna még augusztus elején indított váratlanul nagyszabású akciót Oroszország kurszki területei ellen, ahol gyorsan jelentős területek felett vették át az irányítást. Úgy tűnik, Moszkva megelégelte a jelenlétüket. 24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×