eur:
396.49
usd:
360.05
bux:
71824.04
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Az osztrák alkancellár védi a Rába-szennyezést okozó bőrgyárakat

Védelmébe vette szerdán Wilhelm Molterer osztrák alkancellár, az Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöke azokat az osztrák bőrgyárakat, amelyek magyar álláspont szerint a Rába és a Lapincs folyók szennyezését okozzák. "Ezek az üzemek rendelkeznek érvényes engedéllyel, amelyet az osztrák-magyar határvízi bizottság hagyott jóvá, az előírásoknak megfelelően" - mondta a szerdai kormányülés után. "Minden határértéket betartunk" - szögezte le.

Nikolaus Berlakovich burgenlandi tartományi környezetvédelmi tanácsos az ORF rádió burgenlandi adásában szerdán nyilatkozva fenntartotta korábban is hangoztatott álláspontját.

Eszerint a tartomány területén, Gyanafalván (Jennersdorf) működő bőrgyár, amelynek vízjogi engedélyét a magyar fél szeretné visszavonatni, minden érvényes előírást betart.

Közölte, hogy nem érti a magyar eljárást, amely szerinte nem tisztességes Burgenlanddal szemben, és nem is lesz semmilyen jogi következménye a gyanafalvi bőrgyárra nézve, amely tovább működhet.

"A mi szakértőink is megállapították az osztrák-magyar határvízi bizottságban, hogy Magyarország eljárását nem indokolja a vízügyi egyezmény" - mondta Berlakovich, aki szerint a szennyezést a stájerországi bőrgyárak okozzák (Gyanafalva mellett a stájerországi Feldbachban és Wollsdorfban működnek a szennyezésért felelőssé tehető bőrgyárak).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Trump: a migránsok kutyákat esznek; Harris: mindenki menjen Trump-gyűlésre

Trump: a migránsok kutyákat esznek; Harris: mindenki menjen Trump-gyűlésre

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szerdai adása, melyben a magyar idő szerint szerda hajnalban rendezett amerikai elnökválasztási vitával foglalkoztunk. A műsor első részben a jelöltek vitán nyújtott teljesítményét értékeltük Szabó Ákossal, a Portfolio Globál rovatának elemzőjével. Az adás második részében pedig kifejezetten a vita gazdasági aspektusáról illetve Donald Trump és Kamala Harris gazdasággal kapcsolatban tett kijelentéseiről kérdeztük Halas Zoltánt, az OTP Alapkezelő portfóliómenedzserét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×