eur:
396.1
usd:
359.52
bux:
71885.64
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

A korábbinál jobb szemet kap a Ragadozó

Minden időjárási körülmények között hatékony radart fejleszt ki az amerikai Lockheed Martin cég, amely a Predator-osztályú repülőgépeket szereli fel majd az új felderítő rendszerrel.

A 140 ezer embert foglalkoztató hadiipari vállalattal 32 hónapra szóló, 40 millió dolláros szerződést kötött a Pentagon - írta a The Washington Post.

Robert Robinson, a cég programigazgatója elmondta: az új radar lényegében bármilyen időjárási körülmények közepette, bármelyik napszakban képes hatékonyan működni, felhő, köd, eső vagy hó sem jelent akadályt számára.

A Washington melletti Bethesdában székelő Lockheed Martin a pilóta nélküli felderítő repülőgépek radarrendszere mellett az azt kiszolgáló földi irányítási és ellenőrzési egységeket is gyártani fogja.

A szerződés értelmében a cég egy kétsávú, rövid- és ultrarövidhullámon is működő radarrendszert fejleszt ki és tesztel, amely az adatok azonnali továbbítására képes a földi vevőállomás felé.

A radar képes lesz titkos célpontok, létesítmények felderítésére, például a sűrű erdőbe rejtett járműveket, épületeket és nagyobb fémtárgyakat is érzékeli.

Címlapról ajánljuk

Magyarics Tamás az elnökjelölti vitáról: Trump szokatlanul visszafogott volt, Harris végre megmutathatta magát

A vita nem dönti el a Kamala Harris és Donald Trump közötti versenyt, bár az első kommentárok szerint az alelnök jobban szerepelt, mint riválisa – mondta az InfoRádióban az ELTE emeritus professzora, aki szerint, ha lesz újabb vita, akkor ott majd kiegyensúlyozottabb lehet a műsorvezetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×