eur:
394.11
usd:
355.57
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

"Elfuserált puccs" a pártelnöki posztra

Házon belüli puccs előkészítésével vádolták meg Peter Mandelsont, az Európai Bizottság brit tagját, miután a politikus azt javasolta, hogy induljon valaki Gordon Brown ellenében a Munkáspárt vezetéséért.

Peter Mandelson arra hívta fel a figyelmet, hogy ha Tony Blair távozása után Gordon Brown kihívó nélkül átveszi a párt vezetését, akkor ugyanúgy járhat, mint Michael Howard.

A politikus 2003-ban vette át verseny nélkül a konzervatívok vezetését, majd simán elbukta a következő választást.

A jelenleg EU-biztosként dolgozó Peter Mandelson azt is javasolta, hogy a kihívónak a fiatalabb munkáspárti politikusok közül kellene kikerülnie.

A Brown-párti tábor üdvözölte a felhívást, úgy vélik ugyanis, hogy ez figyelmeztetésként hat, és így azok is felsorakoznak majd a kancelláriaminiszter mögött, akik egyébként nem tennék.

"Elfuserált puccs"

Egy pártbeli forrás úgy fogalmazott, hogy néhányan már úgy beszélnek Peter Mandelson felhívásáról, mint egy elfuserált puccsról. Természetesen azt is találgatják, hogy ki lehet az ifjú kihívó, a legtöbben Liam Byrne belügyminiszterre, Andy Burnham egészségügyi miniszterre és Angela Smith önkormányzati miniszterre tippelnek.

Peter Mandelson az Observernek ugyanakkor azt mondta, hogy szerinte David Milliband környezetvédelmi miniszter elnyerhetné a párt vezetését - amely szinte automatikusan azt jelenti, hogy miniszterelnök-jelöltként indulhat a következő választásokon - ha meggyőződéssel száll versenybe.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×