eur:
395.82
usd:
366.44
bux:
73879.98
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Több mint 11 milliárdot fizet az érsekség peren kívül

Hatvanmillió dollár (mintegy 11,5 milliárd forint) kifizetésével negyvenöt ügyben sikerült elérnie a Los Angeles-i római katolikus érsekségnek, hogy a papjai által elkövetett szexuális bűncselekmények perre készülő sértettjei ne nyújtsanak be keresetet.

Roger Mahony Los Angeles-i bíboros-érsek közölte: imádkozik azért, hogy a sikeres egyezségek révén az áldozatok boldogabban és sikeresebben élhessenek.

A 45 ügy mellett a Los Angeles-i érsekség további több száz ellene szóló keresetre számíthat olyan személyek részéről, akik azt állítják, hogy az érsekség papi vagy világi alkalmazottja szexuális bűncselekményt követett el ellenük. Akad közöttük olyan ügy is, amely az 1930-as évekre nyúlik vissza.

Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: azt nem gondoltuk, hogy van egy csodacseréjük
Ezüstvisszhangok

Szilágyi Áron: azt nem gondoltuk, hogy van egy csodacseréjük

A férfi kardcsapat tagjai az elveszített olimpiai bajnoki döntő után közvetlenül még csalódottak voltak, de abban egyetértettek, hogy nüanszokon múlott a Dél-Korea elleni finálé, és néhány nap múlva megszépül az ezüstérem. Elárultak azt is, hogy mivel léptek túl az egyéni verseny csalódásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Kovács Pál: egy harmadik orosz atomerőművet építhet Magyarország

Kovács Pál: egy harmadik orosz atomerőművet építhet Magyarország

Magyarország egy harmadik atomerőmű építését fontolgatja, de nem a meglévő Paksi Atomerőmű (Paksi Atomerőmű) telephelyén – közölte Kovács Pál korábbi Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár, akire az erőmű főigazgatói irodájának vezetőjeként hivatkoznak a RIA Novosztyinak adott interjújában. Kovács kijelentette, hogy az új erőmű technológiáját csak a megfelelő helyszín kiválasztása után határozzák meg. Elméletileg az új erőmű egy kis moduláris reaktor (SMR) lehetne, amely technológiából egyelőre csak az oroszok gyártottak működő változatot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×