eur:
394.31
usd:
364.19
bux:
0
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Keresztre feszítettek egy férfit

Keresztre feszíttette magát egy tüntető Paraguay fővárosában, Asuncionban. Tomas Velazquez így akarta elérni Lino Oviedo volt tábornok szabadon bocsátását.

Lino Oviedo tábornokot az 1996-os puccs miatt, összesküvés vádjával 10 év börtönbüntetésre ítélték. A magas rangú katonatisztet 1998-ban ítélte el egy katonai bíróság.

Az őslakosok között ma is népszerű tábornok 2004-ben tért vissza hazájába Brazíliából.

Velazquezt a Legfelsőbb Bíróság épülete előtt kötözték és szögelték fel a keresztre.

A férfi azt követelte, hogy a legfelsőbb bíróság vizsgálja felül az ítéletet. Véleménye szerint jogtalan eljárás volt, hogy békeidőben katonai bíróság hozott döntést a tábornok ügyében.

Lino Oviedo meghatározó szerepet játszott Alfredo Stroessner rezsimének megbuktatásában. Később azonban részt vett az ország első választott polgári elnöke, Juan Wasmosy elleni puccsban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×