eur:
394.31
usd:
364.19
bux:
0
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Dél-Korea jövőre kivonulna Irakból

A dél-koreai kormány azt tervezi, hogy 2007 végéig összes katonáját kivonja Irakból. A határozatot a parlamentnek is jóvá kell hagynia.

Dél-Korea, mely a harmadik legnagyobb kontingenssel van jelen az iraki nemzetközi stabilizáló erőben, már korábban bejelentette, hogy tovább csökkenti ott szolgáló erőit.

Szöul 2004-ben csaknem 3600 katonát küldött az Irak északi részén fekvő Erbílbe az amerikaiak vezette hadművelet támogatására, de azóta fokozatosan csökkentette kontingensét.

A hadsereg jelenleg 2300 katonát állomásoztat a közép-keleti országban, mandátumuk ez év végén jár le.

Az iraki küldetés népszerűtlen a dél-koreai társadalom körében: 2004-ben helyi lázadók lefejeztek egy Irakban dolgozó dél-koreai állampolgárt, miután Szöul elutasította követelésüket csapatai kivonására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×