eur:
394.29
usd:
354.85
bux:
72146.64
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Bush csapatokat akar Libanonba küldeni

Az amerikai elnök arra készül, hogy katonai egységeket vezényeljen Libanonba.

George Bush a kongresszusnak küldött levelében azt írta: a katonák az amerikai állampolgárok evakuálását biztosítanák és az amerikai létesítményeket védenék.

Az elnök úgy fogalmazott: a katonákat az evakuálás befejeződése, illetve az amerikai állampolgárokat fenyegető veszély elmúlta után hazahívná.

Közben az al-Arabíja arab hírtelevízió arról számolt be, hogy az izraeli légitámadások kezdete óta a libanoniak több mint 15 százaléka, 700 ezer ember hagyta el otthonát.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága félmillióra becsüli az országon belüli menekültek számát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Varga Mihály a Portfolio-nak: marad a fiskális fegyelem, nincs lazítási terv

Varga Mihály a Portfolio-nak: marad a fiskális fegyelem, nincs lazítási terv

A hiány fokozatos csökkentésére tett erőfeszítésekről, a kis- és középvállalkozások (kkv-k) hitelhez jutási nehézségeiről, valamint a célzott gazdasági ösztönzőkről beszélt Varga Mihály pénzügyminiszter a Portfolio-nak adott interjújában. Elmondása szerint a kormány olyan programokat tervez, amelyek célzottan segítik a vállalkozásokat, miközben továbbra is komoly hangsúlyt fektetnek a költségvetési fegyelem betartására. A miniszter optimistán nyilatkozott az Európai Unióval folyó deficittárgyalásokról is, valamint arról, hogy a kormány dolgozik azon, hogy Magyarország minden felfüggesztett uniós forrást megszerezzen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 6. 11:18
×
×
×
×