eur:
394.67
usd:
355.37
bux:
72401.82
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Nagyüzem a rafahi átkelőn

Több mint kétezer palesztin jutott át a rafahi átkelőn a Gázai-övezetbe, miután Izrael háromhetes zárlat után egy napra megnyitotta a határt.

A zsidó állam az egyre súlyosbodó ellátási helyzet enyhítése érdekében döntött így.

Az eredeti tervek szerint 300 palesztin juthatott volna át az átkelőn, de az AFP francia hírügynökség szemtanúkra hivatkozva azt közölte: az őrség minden, az átkelőnél jelentkező palesztint átengedett a határon Gáza felé.

Az Egyiptom és a Gázai-övezet közötti átkelő nyitvatartási korlátozását Izrael rendelte el, egyik katonájuk június 25-ei elrablása után.

Közben palesztin fegyveresek megrohanták egy magas rangú gázai biztonsági tisztviselő házát és megölték annak testőrét.

Az első hírek szerint a fegyveresek kapcsolatban állnak a Hamásszal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij csütörtök esti videóüzenetében magyarázatot adott arra, miért volt szükség az elmúlt napokban látott jelentős kormányátalakításra. Az ukrán elnök elmondta, az a cél, hogy a kormányzati intézmények olyan aktívak legyenek, amennyire csak lehetséges, jóval aktívabbak, mint korábban. Eközben Olekszandr Szirkszkij, az ukrán haderő főparancsnoka a CNN-nek adott exkluzív interjújában elmondta, azért volt szükség az augusztus 6-án kezdődött kurszki offenzívára, mert Oroszország új támadást tervezett Ukrajna ellen Kurszk felől. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×