eur:
393.7
usd:
353.78
bux:
73239.67
2024. augusztus 23. péntek Bence
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Thérese Blanchet, az Európai Tanács főtitkára (j3) a kormány tagjai társaságában az Európai Unió Tanácsa soros magyar elnökségének első kormányülésén a Karmelita kolostorban 2024. július 3-án. Az asztalnál balról Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára (b2), Bíró Marcell, a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadója (b3), Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b4) és Nagy István agrárminiszter (b5), szemben középen Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára (b6) és Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter (b7), jobbról Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter (j6), Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter (j5), Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (j4), Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j2) és Tuzson Bence igazságügyi miniszter (j).
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

50 milliárdról döntöttek az éjszaka

A csütörtök esti Magyar Közlönyben jelent meg a kormány határozata arról, hogy 50 milliárd forintot elvesz az idei költségvetés általános tartalékából.

A portfolio.hu írta meg, hogy a kormány átcsoportosítást hajt végre a 2024-es költségvetésben. 50 milliárd forintot von el a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból, vagyis az általános tartalékból, a következő célok támogatása érdekében:

  • 28,9 milliárd forint jut a Beruházási Alap Egyéb felhalmozási célú kiadások sorának,
  • 16,1 milliárd forint jut az Építési és Közlekedési Minisztériumnak ipari parki és térségi infrastruktúra fejlesztési feladatokra,
  • 4,97 milliárd forintot ad a kormány a Miniszterelnöki Kabinetirodának kormányzati infokommunikációs szolgáltatások fedezetére.

A legnagyobb nyertes tehát a Beruházási Alap, ami egy gyűjtő kiadási tétel, több állami beruházási cél tartozik ide. Az ugyanakkor nem ismert, hogy a mostani kormánydöntés után mely beruházások a kedvezményezettek.

Az állami beruházásokra való plusz költés azért is igen érdekes, mert másfél hónappal ezelőtt hirdette ki a kormány az idei 675 milliárd forintos beruházáselhalasztás részleteit -jegyzi mag a szaklap.

A beruházási stop a csütörtöki Kormányinfón is előkerült, ahol Gulyás Gergely miniszter azt jelezte: a gazdasági növekedés idén 2 százalék körül lesz. A beruházások leállításáról azt mondta, hogy idén is indulnak beruházások, jövőre is lesznek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.23. péntek, 18:00
Polyánszky Zoltán
a Magyar Sakkszövetség elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×