eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Detail of a gas meter, showing how much gas a property has used.
Nyitókép: Thomas Faull/Getty Images

Komoly összecsapás volt a parlamentben gázárügyben, a diktálósokról volt szó

Az energiaszámlákról is szó volt az interpellációk során az Országgyűlés hétfői ülésén. Egy ellenzéki felszólaló szerint MVM nyerészkedjen a diktáló fogyasztókon.

Varju László bírálta a rezsicsökkentést, mondván: a magyarok fizetik Európa legmagasabb rezsijét, a szolgáltatók 400 százalékos extraprofitot keresnek a gázon.

Azt mondta: a havi diktálók rosszul járnak, ha valamelyik hónapban akár hidegebb, akár melegebb van az átlagnál, az MVM pedig "nyerészkedik" rajtuk.

Kijelentette:

hideg tél esetén egy 20 köbméteres extrafogyasztás már 15 ezer forintos pluszköltséget is jelenthet.

Azt kérdezte: miért hagyják, hogy az MVM a havi diktáló fogyasztókon nyerészkedjen?

Koncz Zsófia, a gazdaságfejlesztési tárca államtitkára elmondta: a kormány azon dolgozik, hogy fenn tudja tartani a rezsicsökkentés intézményét.

Emlékeztetett: a szocialista kormányok megígérték, hogy nem lesz gázáremelés, majd külföldi kézbe adták az energiavállalatokat. Kormányzásuk alatt aztán tizenötször emelték az energiaárakat. Felidézte azt is, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje megszüntette volna a rezsicsökkentését.

Cáfolta, hogy Magyarországon fizetnék az emberek a legtöbbet a gázért, azt mondta, ezt az Eurostat adatai is igazolják. Kijelentette:

a Fidesz-KDNP kormányzással még a DK szavazói is jól járnak.

A DK-s képviselő nem fogadta el a választ.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×