eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Some fresh Energy Drinks on a vintage slate slab, selective focus, close-up shot
Nyitókép: HandmadePictures/Getty Images

Rengeteg élelmiszerboltból eltűnhetnek a Pepsi-termékek

A folyamatos áremelkedések olyannyira nem tetszenek a vásárlóknak, hogy négy európai országban úgy döntöttek, nem forgalmazzák tovább a cég termékeit.

A Pepsi mellett a Lay’s chipsek, a Doritos termékek, a Lipton teák és a Quaker gabonapelyhek tűnnek el a Carrefour globális áruházlánc spanyol, francia, olasz és belga boltjai polcairól. Döbbenetesen sok, több mint 9000 boltot érintettek a szankciók – írja az Euronews nyomán az Index.

A PepsiCo közleménye szerint „már hónapok óta tárgyalásokat folytatnak a Carrefour , és továbbra is jóhiszeműen együttműködnek annak érdekében, hogy termékeik elérhetők legyenek”.

A Cheetos, a Mountain Dew és a Rice-A-Roni mögött álló vállalat már hét egymást követő negyedévben két számjegyű százalékos áremelést hajtott végre, legutóbb a július–szeptemberi időszakban 11 százalékkal.

A New York állambeli vállalat szerint az áremelkedéseknek enyhülniük kell, és nagyrészt az inflációhoz kell igazodniuk, amely világszerte jelentősen csökkent, mióta a Covid–19-világjárvány idején a beszállítói láncok beszűkültek, majd az orosz–ukrán háború az árakat az egekbe szöktette.

A pénteken közzétett számok szerint azonban az Európai Unió 20, euróval fizető országában decemberben 2,9 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak az egy évvel korábbihoz képest, és ezzel hét egymást követő havi csökkenés után ismét nőttek – emlékeztet a híroldal.

A PepsiCo a gabona és az étolaj magasabb költségeire hivatkozott az áremelkedés kapcsán.

Címlapról ajánljuk
Az MI kinyitja a világot az okostelefon-használóknak, de ezt nem mindenki élvezheti

Az MI kinyitja a világot az okostelefon-használóknak, de ezt nem mindenki élvezheti

A legújabb, legfejlettebb mesterséges intelligencia-funkciók továbbra is a csúcskategóriás készülékek privilégiumai maradnak – mondta az InfoRádióban a hwsw.hu informatikai szakportál újságírója. Koi Tamás hozzátette: még jó ideig csak azok számára lesznek elérhetők ezek a funkciók, akik a legmodernebb, legdrágább telefonokat vásárolják meg.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×