eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Close up of a womans hand paying with her smartphone in a cafe, scan and pay a bill on a card machine making a quick and easy contactless payment. NFC technology, tap and go concept
Nyitókép: d3sign/Getty Images

Váratlan fordulat a mobiltelefonoknál

Az okostelefonok globális eladása 5 százalékkal nőtt októberben az előző év azonos időszakához képest, elsősorban a Közel-Keleten és Afrikában tapasztalható élénkülő keresletnek és a Huawei erős kínai értékesítésének a hatására - áll a Counterpoint Research piackutató cég honlapjára felkerült jelentésben.

Az idei harmadik negyedévben a dél-koreai Samsung 20 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a globális okostelefon-piacon. Az Apple Inc. a második helyen állt 16 százalékkal, ami azonban gyengébb a második negyedévi 17 százaléknál.

A következő három helyen kínai cégek állnak. A harmadik helyen az OPPO és a Xiaomi, egyaránt 14 százalékkal, az előbbi a második negyedévben 10 százalék piaci részesedéssel rendelkezett, az utóbbi 12 százalékossal. Az ötödik a vivo, piaci részesedése a második negyedévi 8 százalékról 7 százalékra csökkent a harmadik negyedévben.

Ezt megelőzően az eladások 27 hónapon át csökkentek.

Minden más okostelefon-gyártó együttes piaci részesedése 29 százalék volt a harmadik negyedévben, kisebb a második negyedévi 33 százaléknál.

Címlapról ajánljuk
Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Több párt érdeke, hogy az Európai Parlament kitolja a frakciók bejelentésének időpontját. Eredetileg július 4. éjfélkor jár le az informális határidő, az EP alakuló ülésére pedig július közepén kerülhet sor – mondta Feledy Botond. Arra is felhívta a figyelmet, hogy egy frakció megléte és a létszáma meghatározza azt, hogy pénzügyi forrásokban, pozíciókban, felszólalásokban milyen erőt képviselhet majd az Európai Parlamentben.

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×