eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Senior craftswoman working with hand tools in carpentery workshop.
Nyitókép: Halfpoint Images/Getty Images

Rangsorolták a magyar nyugdíjasokat, így néz ki a lista

Kiadta új nyugdíjrangsorát a Natixis, a jelentés szerint 10 év után először van ok az optimizmusra, ha a nyugdíjbiztonságról van szó.

Egy évtized óta először adnak okot az adatok a nyugdíjbiztonsággal kapcsolatos optimizmusra, és a Natixis Global Retirement Indexben szereplő fejlett országok szinte mindegyike magasabb összpontszámot kapott 2023-ra – írja a Portfolio.

Míg a nyugdíjas évek pénzügyei, az anyagi jólét, az egészség és az életminőség terén elért javulás azt sugallja, hogy makroszinten elérhetőbbé vált a nyugdíjbiztonság, az egyének sok országban nem ennyire optimisták: tízből több mint négy dolgozó (42 százalék) azt állítja, az infláció megöli a nyugdíjas álmait.

A jelentés öt fő kockázatot azonosít, amelyek 2023-ban és jóval később is hatással lesznek a nyugdíjbiztonságra: infláció, kamatlábak, államadósság, demográfia, nagy elvárások és rossz feltételezések

Az index 18 teljesítménymutatót tartalmaz, amelyek négy tematikus alindexbe vannak csoportosítva: a nyugdíjas évek pénzügyei, az anyagi jólét, az egészség és az életminőség. A rangsort 83 százalékkal ismét Norvégia vezeti, Svájc, Izland és Írország megtartotta 2022-es helyezését, ezen felül Luxemburg, Hollandia, Ausztrália, Új-Zéland, Németország és Dánia jutott még be az első tíz helyre.

A teljes, 44 országot tartalmazó listán Magyarország a 33. lett, ez eggyel rosszabb, mint egy évvel ezelőtt.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×