eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
abstract hotel sign
Nyitókép: anyaberkut/Getty Images

Ma megmondják, hogy kinek van igaza a turizmusban

Az idegenforgalmi szálláshelyek forgalmának júliusi adatait közli ma a Központi Statisztikai Hivatal.

Az első fél évben a turisztikai szálláshelyeken 1,3 százalékkal több, csaknem 16 millió vendégéjszakát regisztráltak. A belföldi vendégek az előző év azonos időszakához képest 8,0 százalékkal kevesebb, a külföldiek 13 százalékkal több (8,1 millió, illetve 7,9 millió) vendégéjszakát töltöttek el a turisztikai szálláshelyeken.

Júniusban a turisztikai szálláshelyeken (kereskedelmi, magán- és egyéb szálláshelyeken) 1,6 millió vendég 4,0 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 3,8 százalékkal magasabb, a vendégéjszakáké 0,8 százalékkal alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál.

A kereskedelmi szálláshelyeken az összes bruttó árbevétel 54 milliárd forintot tett ki júniusban, ez folyó áron 17 százalékkal magasabb volt az egy évvel korábbinál.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×