eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Flickr / Gideon Benari

Hitelminősítés: negatív figyelőlistán maradt az Egyesült Államok

Változatlanul negatív figyelőlistán tartja az Egyesült Államok lehetséges legjobb, "AAA" államadós-besorolását a Fitch Ratings, annak ellenére, hogy a kongresszusban egyezség született az adósságplafon csaknem két évre szóló felfüggesztéséről.

A nemzetközi hitelminősítő a pénteken Londonban ismertetett döntést azzal a véleményével indokolta, hogy az adósságlimit körül ismétlődően kialakuló politikai patthelyzetek és az utolsó pillanatban elért felfüggesztési megállapodások kikezdik a költségvetési és az államadósság-ügyek kezelésébe vetett bizalmat.

A Fitch Ratings szerint ezeknek az ügyeknek a kezelési minősége 15 éve folyamatosan romlik, erősödik a politikai polarizáció és a pártosság, ahogy ezt a 2020-as elnökválasztáson is tapasztalni lehetett.

A Fitch az adósságplafonról szóló megállapodás késlekedése miatt jelentette be május 24-én, hogy negatív figyelőlistára helyezte az amerikai államadós-osztályzatot.

A hitelminősítői gyakorlatban negatív figyelőlista az osztályzat negatív kilátásánál erőteljesebb jelzés a leminősítés lehetőségére.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×