eur:
394.68
usd:
365.25
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pexels

Dollárszázmilliókat veszíthet az Adidas Kanye West miatt

A sportmárka azt követően szakította meg együttműködését a rapperrel, hogy antiszemita kijelentéseket tett, közös cipőmárkájuk azonban fejfájást okoz az Adidasnak.

A vállalat új vezérigazgatója, Bjørn Gulden szerint amennyiben úgy döntenek, hogy nem adják el az Adidas raktáraiban álló Yeezy-cipőket, az dollárszázmilliós nagyságrendű bevételkiesést jelent a cégnek.

"A számok magukért beszélnek, nem úgy teljesítünk, ahogyan kellene" - fogalmazott Bjørn Gulden a BBC cikke szerint.

Az Adidas még nem döntött arról, hogy selejtezze-e Yeezy-készletét.

Ha ez megtörténik, az 500 millió eurós - 193 milliárd forint - veszteséget jelent számukra.

Az üzletág átrendezése további 200 millió euró - 77 milliárd forint - költséget jelent számukra.

Ezen felül a vállalat arra számít, hogy az üzletág átrendezése további 200 millió euróba kerül, összességében tehát akár 700 millió eurós, vagyis 270 milliárd forintos működési veszteségre számíthatnak 2023-ban.

A vállalat azt is közzétette, hogy tavalyi működési eredménye 669 millió euróra - 258 milliárd forintra - csökkent, ami kétharmaddal kevesebb, mint 2021-ben. Az Adidas amerikai tőzsdén jegyzett

részvényei a bejelentést követően közel 9 százalékkal estek.

A tavaly őszi szakítás Kanye Westtel sokba került a cégnek, de nem ez volt az egyetlen nehézség, amellyel szembenézni kényszerültek. Gulden az év elején került az Adidas élére a rivális Pumától, miután elődjét menesztették. Márciusban a vállalat bejelentette, hogy bezárja oroszországi üzleteit és felfüggeszti ottani online áruházát, mivel csatlakozott azon globális márkákhoz, amelyek az ukrajnai invázió nyomán kivonultak az országból. A cég kínai üzletmenetét a szigorú vírusellenes intézkedések is befolyásolták, amelyek miatt az ország nagyvárosait lezárták.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

Pozitív hangulatban telik a kereskedés az európai tőzsdéken, ezzel a régió piacai javítani tudnak a tegnapi eséshez képest. Ehhez képest az USA-ban sokkal visszafogottabb mozgásokat látunk annak ellenére, hogy a friss adatok a munkaerőpiac lassulását mutatták, ami jó hír lehet a Fed kamatvágása szempontjából. Nagyobb mozgásokra azonban nem kell ma számítani az USA-ban, hiszen a Függetlenség Napja miatt már ma is korábban zár a tőzsde, holnap pedig nem lesz kereskedés, tehát várhatóan kisebb volumenekre lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×