eur:
397.25
usd:
356.68
bux:
0
2024. október 1. kedd Malvin
Nyitókép: Pexels

Még sokat kell várni a chiphiány megoldására

Az Intel kapacitásbővítése lesz a kulcs, de gyárat építeni nem két perc.

2023-ig biztosan eltart a gazdaságokat fojtogató globális chiphiány - írja a napi.hu az Intel vezérigazgatójára támaszkodva, aki megígérte, Malajziában hatalmas termelésbővítésre készülnek, ez hozhatja meg a helyzet rendeződését.

A maláj hatóságok a projekt mellett állnak, a gyárat egy reptér mellett húzzák fel.

Az általános félvezetőhiány meglehetősen jelentős, és a félvezetőipar a Covid előtt évente körülbelül 5 százalékkal növekedett; akkoriban körülbelül 500 milliárd dolláros iparág volt, mostanra viszont jelentősen megnövekedett. A Covid márpedig megzavarta az ellátási láncokat.

Az Intel a maláj gyártás mellett felfejleszti arizonai és új-mexikói kapacitásait is, és még két - egy amerikai és egy európai - telephely bejelentése is küszöbön áll.

Címlapról ajánljuk
Nő a kancellárjelöltek száma Németországban – az AfD is harcba száll

Nő a kancellárjelöltek száma Németországban – az AfD is harcba száll

Németországban jövő ősszel tartják a parlamenti választásokat. Pontosan egy évvel a szavazás előtt az ellenzéki konzervatív CDU/CSU pártszövetség és a kormányzó szociáldemokrata SPD után a radikális jobboldali Alternatíva Németországért (AfD) is kancellárjelöltet állít: Alice Weidel társelnököt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Tegnap este Izrael elkezdte támadni Libanon határmenti területeit, a piacokon egyelőre azonban mérsékelt reakciókat hozott az esemény. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a befektetők a menekülőeszköznek számító arany felé kezdtek el fordulni. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti, Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telik a kereskedés, míg Európában a tegnapi esés követően kisebb felpattanás, Amerikában pedig kisebb esés jöhet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 30. 21:48
2024. szeptember 30. 19:01
×
×
×
×