eur:
394.6
usd:
365.77
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

A tőzsde eladja edukációs leányvállalatát

A vevő a Budapesti Metropolitan Egyetem.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) megállapodott a Budapesti Metropolitan Egyetemmel a 2017-ben alapított edukációs leányvállalata, a Budapest Institute of Banking (BIB) értékesítéséről - közölte a BÉT.

A részvény adásvételi szerződés értelmében az oktatási intézmény a Budapesti Metropolitan Egyetem tulajdonába kerül - ismertették. A tranzakció a BÉT október 15-én tartott rendkívüli közgyűlése által elfogadott feltételek szerint zárult.

A közleményben hangsúlyozták, hogy a BIB rövid idő alatt az eredeti stratégiai céloknak megfelelően a hazai pénzügyi, tőkepiaci oktatási piac megkerülhetetlen szereplője lett, jelentős nemzetközi együttműködésekkel. További jelentős fejlődéséhez az új tulajdonosi keret újabb lendületet adhat.

A tőkepiaci edukáció a Budapesti Értéktőzsde stratégiájának fontos eleme marad, amelyre a jövőben is kiemelt figyelmet kíván fordítani. A BÉT és a BIB között fennálló együttműködés jelen tranzakciót követően is folytatódik - jelezték a közleményben.

Hozzáfűzték: a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) portfóliójához illeszkedik a BIB képzési kínálata, valamint a két intézmény képzési koncepciója számos ponton megegyezik. A METU-n jelenleg is több pénzügyi képzés közül választhatnak a hallgatók.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×