Egy tizenkét órán át tartó döntő után, amelyen a világ tizennyolc országának harminckét gelatokészítője vett részt, a magyar induló nyerte a világ legjobbjának járó elismerést a Festival World Masters Finalon – idézi a Napi.hu a világ egyik legnagyobb fagylaltgépeket gyártó cége, a Carpigiani közleményét.
A győztes fagylalt Fazekas Ádám Frutta di Pistacchio fantázianevű édességkölteménye lett. A cukrász a budapesti Fazekas Cukrászda vezető cukrásza, ez a fagylaltja pisztáciakrémem alapul, amit tonkababbal és málnával bolondított meg az alkotó. A zsűri díjazta magyar cukrász technikai tudását, az édesség különleges összetevőit és ízét.
A cukrász nagy menetelése még 2018-ban kezdődött, amikor megnyerte a gelatokészítők magyarországi versenyét. Az ezt követő éveben a Gelato Festival Next Generation verseny első helyét szerezte meg, amelyen a 16 legjobb 30 év alatti mesterrel mérte össze tudását. Végül az Európában rendezett szuperdöntőben győzött, ahol a világ legjobb gelatokészítői találkoztak.