eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Nagyot ment a múlt hónapban a lakáspiac

Idén februárban az Ingatlan.com becslése szerint 10 200 használt lakást adtak el, ez 9,6 százalékkal haladja meg a januári becslést, éves összehasonlításban pedig 2 százalékos bővülést jelez – közölte az ingatlanhirdetési portál.

Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint a növekedésre utaló adatok nem jelentenek meglepetést, számítani lehetett arra, hogy az állami lakásprogram új elemeinek kedvező hatása hamar megjelenik a piacon.

Példaként a felújítási támogatást említették, ami fokozta a korszerűsítendő lakások iránti keresletet.

Ezt támasztja alá a szakértő is, aki elmondta, hogy a lakáseladásokhoz kötelezően készítendő energiatanúsítványok és a portálon meghirdetett ingatlanok iránti kereslet adatai szerint a felújítandó, nagy energiafogyasztású lakások száma jelentősen nőtt a forgalomban.

Az Ingatlan.com előrejelzése szerint a következő hónapokban még erőteljesebben növekedhet a lakáspiaci forgalom tavalyhoz képest, de ebben a koronavírusnak meghatározó szerepe lehet. Ugyanis tavaly tavasszal a járvány magyarországi megjelenése miatt visszaestek az eladások, ezért idén márciusban és áprilisban akár 40–50 százalékkal több adásvételre is sor kerülhet éves összevetésben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Megjelent a McKinsey legfrissebb autóipari trendekre vonatkozó globális fogyasztói felmérése, amelyben több izgalmas megállapítás is található. Természetesen az anyag gerincét az elektromos autózás teszi ki, erre vonatkozik a legtöbb kérdés, és az látszik, hogy a fogyasztók egyre nagyobb hajlandóságot mutatnak az elektromos autók vásárlására, de többek között a töltéssel és a költségekkel kapcsolatos vélt vagy valós aggályok továbbra is komoly korlátot jelentenek. A felmérés ezen felül megállapítja azt is, hogy globálisan az EV-tulajok 29 százaléka akar visszaváltani belső égésű motoros autóra, míg az USA-ban ez az arány közelíti az 50 százalékot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×