eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Pixabay

Átrendezték a banki piacot a támogatott hitelek

Három hónapja elérhető a vállalkozások számára a Széchenyi Kártya Plusz konstrukció. Az államilag támogatott hitelek átrendezték a piacot, változott a kölcsönigénylők köre és a hitelfelvételi szándék is.

A piaci kereslet a támogatott hitelek iránt kétszerese-háromszorosa a tavaly ilyenkor tapasztaltaknak. Mindegyik termék megtalálta a célcsoportját – mondta az InfoRádióban Szabó Norbert, a Sberbank mikrovállalati üzletágvezetője.

Korábban a folyószámlahitel volt a legnépszerűbb, az új Széchenyi Kártya Plusz programcsomagban viszont azt tapasztalták, hogy a likviditási hotel a legkedveltebb, amely egy szabad felhasználású forgóeszközhitel, és két vagy három évre vehetik fel a vállalkozások.

Az igénylői körnél a válság előtt egyszerű volt a képlet: volt egy finanszírozási igény, megvizsgálta a bank, és folyósított. Most változott a helyzet, mert rajtuk kívül megjelent két újfajta igénylő: akiket megérintett a válság és a lehetőséget látók. Előbbiek munkahelymegtartó hitelért jönnek, utóbbiak a kedvező konstrukciót meglátva találtak ki egy projektet, amit inkább hitelből, mint saját tőkéből finanszíroznak – mondta a szakértő.

Átrendezték a hitelpiacot az új termékek, mert az elmúlt két-három évben a bankok saját termékeket fejlesztettek, de ezek most háttérbe szorultak, mert nem versenyképesek a támogatott hitelekkel, amelyek dominálják a piacot az elmúlt három-négy hónapban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×