eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Dacia.hu

Visszatértek a nagycsaládos érdeklődők az autókereskedésekbe

Több mint 15 ezer nagycsaládos kapott eddig állami támogatást új autó vásárlásához. Az állam a program tavalyi indulása óta eltelt bő egy év alatt összesen 35 milliárd forint támogatást nyújtott a három- vagy többgyermekes családoknak e járművek beszerzéséhez - mondta az InfoRádiónak a Magyar Lízingszövetség elnökségi tagja, Thomka Ferenc.

A program 2019. júliusi indulása óta több mint 4800 kérelem érkezett a Lízingszövetség tagvállalataihoz, ennek 94 százalékát jóvá is hagyták a lízingtársaságok - mondta az InfoRádiónak Thomka Ferenc, a Magyar Lízingszövetség elnökségi tagja. Ez idő alatt több mint 11,5 milliárd forintnyi finanszírozást nyújtottak a cégek.

A legnépszerűbb járműnek a Dacia Lodgy 7 személyes változata bizonyult, ebből több mint 4000 darab kelt el egy év alatt. Ezt követi a Opel Combo és a Skoda Kodiaq.

A nagycsaládosok támogatott autóvásárlási programjában pénzügyi lízingkonstrukciót is igénybe vehettek az érdeklődők. A konstrukcióban magát az állami támogatást is figyelembe vehették az MNB előírásai szerint önerőként a lízingcégek. "Ezen felül minden tagvállalat a saját szabályozásának megfelelően esetleg még kérhetett többletönerőt, és a fennmaradó összeg vált finanszírozott összegé, amit havi részletekben az ügyfelek visszafizetnek" - ismertette a részleteket Thomka Ferenc. Az igénylőknek emellett az MNB előírásainak megfelelően a jövedelem terhelhetőség mértékéről szóló vizsgálaton is meg kellett felelniük. Mivel az igénylők 94 százalékának jóváhagyták a kérelmét, ezért szerinte nagyon jó ügyfélkör jelentkezett.

"A program felforgatta az újautópiacot, már a tavalyi növekedéshez is hozzájárult.

Az ősszel megrendelt nagycsaládos autók egy jelentős része tavasszal érkezett be a járványhelyzet első időszakában, ezért a cégek át tudták adni az ügyfeleknek az autókat" - mondta Thomka Ferenc. Beszámolt arról is, hogy a nagycsaládosok is komolyan vették a "Maradj otthon!" szlogent. Ezért az autópiac egészéhez hasonlóan a nagycsaládos piac is erőteljesen belassult. "Amióta azonban újra szabadon lehet mozogni, ismét visszatértek a kereskedésekbe a nagycsaládos érdeklődők" - tette hozzá Thomka Ferenc.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×