eur:
395.74
usd:
369.27
bux:
71911.93
2024. július 2. kedd Ottó

Illetékmentessé tennék a babaváró támogatást és a nagycsaládos autó vásárlását

Illetékmentessé tenné a kormány a babaváró- és nagycsaládosok autóvásárlási támogatás igénylését. Az erről szóló módosítót pénteken nyújtották be.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtotta be a kormány nevében azt a módosítót, amely illetékmentessé tenné a babaváró támogatás igénylésével, valamint a nagycsaládosok személygépkocsi-szerzési támogatásával kapcsolatos eljárásokat.

Az indítvány szerint a egyebek mellett azért sem kellene illétéket fizetni július eljese után, hogy a járási hivatal által kiállítsa a babaváró támogatáshoz szükséges igazolást a társadalombiztosítási jogviszony fennállásáról.

A javaslat arra is kitér, hogy ha valakivel mégis megfizettetnék az illetéket, akkor a pénzt az adóhatóság visszatéríti.

Az Index vette észre, hogy a javaslat pénteken este került föl a parlament honlapjára. A benyújtó azt kérte, hogy a módosítást házszabálytól eltérve tárgyalják, így azt az Országgyűlés hétfőn akár el is fogadhatja.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

A Mathias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója szerint már az első választási forduló után biztosra vehető, hogy Emmanuel Macron nem tud többséget alakítani a francia nemzetgyűlésben, egy esetleges koalíció létrejötte pedig egyrészt kétséges, másrészt törékeny lenne. Yann Caspar arról is beszélt az InfoRádióban, hogy erőszakos eseményektől tart.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×