eur:
393.02
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Renningen, 2017. május 4.A Bosch logója a cégcsoport kutatás-fejlesztési központjában, a Baden-Württemberg tartománybeli Renningenben 2017. május 4-én. Volkmar Denner, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának elnöke ezen a napon közzétette a technológiai konszern 2017-es üzleti év első negyedévének üzemi eredményét, amely tizenkét százalékkal haladta meg az árbevételt az előző év azonos időszakához képest. (MTI/EPA/Ronald Wittek)
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Leépítés a Boschnál is

Több mint 830 dolgozótól válik meg a hatvani vállalat, miután az idei rendelésállománya háromnegyede eltűnt a járvány miatt.

A hatvani Bosch-gyár megrendelési állománya 70-75 százalékkal zuhant, ezért a cég több mint 800 embertől válik meg - írta az Index egy, a gyár dolgozóinak küldött küldött belső levél alapján, amit később a 6 ezer főt foglalkoztató cég sajtóosztálya is megerősített.

A vállalat arról tájékoztatta a dolgozóit,

nem számolnak azzal, hogy 2020-ban visszatérhetnek a normál üzletmenethez.

Mivel az autóipar gyártási számai a közeljövőben valószínűleg nem fognak visszatérni a korábbi szintekre, a hatvani gyárban létszámleépítésbe kezdenek. Április végéig elküldenek 700 kölcsönzött munkavállalót. És ezzel párhuzamosan év végéig az „indirekt területen" dolgozó munkavállalók létszámát is csökkentik 130 fővel.

Már jóval a járvány megjelenése előtt, tavaly augusztusban is érkeztek hírek arról, hogy a vállalat leépítésekre készülhet.

Szerdán a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) elnöke közölte, hogy több száz fős létszámleépítést kezdeményeznek a Continental makói és váci telephelyén, míg a Hankook rácalmási üzemében szakaszosan küldenek el munkavállalókat. A napi.hu úgy tudja, már a múlt héten megszületett a döntés arról, hogy a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. makói és váci telephelyén minimum 200, de legfeljebb 700 fős létszámleépítést hajtanak végre.

A 24.hu számára meg is erősítette a vállalat a leépítést, igaz, nem az előbbi telephelyeken, hanem Nyíregyházán. Az itteni üzemben három üzletág gyártása zajlik, ezek közül egyet, a hűtő-fűtő rendszerekét szeptember végéig megszünteti a vállalat, és a megmaradt megrendelések is Makóra kerülnek át. A döntést azonban nem a járvány, hanem az elektromos autók előtérbe kerülésével átrendeződő piaci kereslettel indokolta a vállalat.

Az üzletág megszüntetése miatt 127 dolgozó - ezen belül 109 munkaviszonyban foglalkoztatott - munkahelye szűnik meg év végéig. A cég közlése szerint egy részt igyekeznek támogatni a dolgozókat a másik hazai üzemegységbe, vagy külföldi telephelyre való áttelepülésben, és a leépítést is ütemezetten tervezik végrehajtani, hogy a dolgozók a lehető legtovább végezhessék tevékenységüket, és terveik szerint valahogyan támogatnák az újra-elhelyezkedésüket is.

A nyíregyházi üzem fő tevékenységei, a légrugó- és keverő üzletág stabil és nyereséges, így ezeken a területeken nem számítanak hasonló lépésre. A Continental honlapja szerint Magyarországon hét gyárral, egy gumiabroncs-kereskedelmi központtal és egy mesterséges intelligencia fejlesztési központtal van jelen, összesen több mint nyolcezer munkavállalót foglalkoztatva.

Leépítés zajlik a szakszervezeti vezető tájékoztatása szerint a Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási abroncsgyártó üzemében is, ahol március 24-én állították le a termelést.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×