eur:
392.56
usd:
362.77
bux:
72134.76
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Kriston Zoltán postás autójába rakja az önkormányzat kézbesítésre váró csomagjait a nyíregyházi 1. számú postahivatal udvarán 2016. december 9-én. A Magyar Posta dolgozói Nyíregyháza mintegy 19 ezer nyugdíjas lakosának kézbesítik a város 2500 forint értékű karácsonyi ajándékcsomagját.
Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila

Átrendeződött a postai forgalom is

Egyelőre nincs változás a posták nyitva tartásában, szolgáltatásokat sem kellett felfüggeszteni, ám a Magyar Postánál folyamatosan elemzik a helyzetet. A belföldi forgalomból egyre nagyobb teret hasít ki a tisztítószer, az állateledel, és a műszaki cikk, a nemzetközi forgalom viszont jelentősen visszaesett márciusban - mondta egy lapinterjúban Schamschula György vezérigazgató

Folyamatosan vizsgáljuk a posták leterheltségét és a kapacitásokat, egyelőre úgy látjuk, nem kell szolgáltatásokat felfüggesztenünk, de csak pár napra előre tudunk tervezni – mondta a Világgazdaságnak Schamschula György, a Magyar Posta vezérigazgatója. Közölte azt is, egyelőre nem kellett a nyitvatartási időkön változtatni, viszont csak annyian lehetnek az ügyféltérben, ahány ügyfélpult működik, mindenki más kint várakozhat.

A nyitást követő első órában elsőbbséget kaptak az idősebbek, és átszervezésekkel megoldották a nyugdíjak pár nappal korábbi kézbesítését is.

A kézbesítők és az ügyfélkapcsolati munkatársak már arcmaszkban és a gumikesztyűben dolgoznak, emellett mindenütt fokozottabb a fertőtlenítés” – tette hozzá a vezérigazgató. Megemlítette azt is, hogy a munkakörök sajátosságai miatt a közel 30 ezer fős állomány nagy része most is dolgozik, a home office legfeljebb 8-10 százaléknál lehetséges.

Schamschula György szerint a belföldi postai forgalomban márciusban nem volt jelentős változás. A feladók rangsora azonban átrendeződött:

a háztartási tisztítószereket, kozmetikumokat és állateledeleket forgalmazó partnerektől jóval nagyobb mennyiségek érkeznek, de kiemelkedő a műszaki, informatikai cikkek kézbesítése is.

A nemzetközi viszonylatban a határzárak és közlekedési korlátozások miatt, és mivel több európai postánál is kapacitásgondok voltak, ezért nem, vagy csak hosszabb idő alatt volt lehetséges a küldemények rendeltetési helyre kézbesítése. Március 18., a magyarországi határzár elrendelése óta egyes külföldi viszonylatokban már nem is vállal kézbesítést.

A Kínából érkező küldemények mennyisége február második fele óta csökken, márciusban például az ingyenes szállítással kért termékeké éves alapon 30-40 százalékkal esett vissza.

Kínával bár lassúbb, de folyamatos a küldeményforgalom.

A lap szerint a Magyar Posta beruházásai a járvány alakulásától, a veszélyhelyzet időtartamától, valamint a magyar gazdaság és a számukra fontos ágazatok teljesítményétől függenek. A logisztikai infrastruktúra átalakítása eddig a terv szerint halad, de át kell ütemezniük a feladatokat. Schamschula György szerint most van idő a digitális megoldásokra fókuszálni, például a csekkbefizetés esetében az iCsekk applikációra, amit most frissítettek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, és kamerák előtt váltottak néhány mondatot. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan, és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×