eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Rozskenyér készül a Szabó Andrea pékségben Karancslapujtőn 2016. szeptember 28-án. A rozskenyérnek a jövőben az eddigi 40 százalék helyett minimum 60 százalék rozslisztet kell tartalmaznia, míg a rozsos kenyérnél 15-ről minimum 30 százalékra emelték a rozsliszt arányát. Az előírás megjelenése októberben várható.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Az élesztőt is elérte a készletezési láz

A házi kenyérsütésre készülő lakosság miatt már az utánpótlást alig győző gyártó is a készletezési láz lecsengését várja.

Napok óta hiánycikk az élesztő a hazai boltok többségében, és sok helyütt bizonytalan, hogy mikorra ér oda az utánpótlás - írta a növekedés.hu. A portál szerint a hiányt a továbbra sem csillapodó lakossági készletezés okozza, vannak, akik tucatszám vásárolták fel a csomagolt élesztőt.

Kató Péter, az előállítással foglalkozó Lesaffre Magyarország Élesztőgyártó és Kereskedelmi Kft. vezérigazgatója szerint ugyanakkor nincs szó arról, hogy a termék a hazai kereskedelemben egyáltalán ne lenne kapható, de a három hete tartó vásárlási láz miatt az ilyenkor szokásos többszörösére növelt gyártói kapacitás ellenére is hamar kifogy a boltokból.

A vezérigazgató azt mondta,

a három hete tartó készletezési láz lecsengését várják.

A kereskedők annak tudják be a kereslet felfutását, hogy a lakosság attól tartott, nem lehet majd kenyeret kapni a boltokban. A portál szerint ettől nem kell tartani, mivel az évente belföldön felhasznált átlagosan 110 ezer tonna lisztnél nagyobb mennyiség előállítására is képes a magyar malomipar, ráadásul a tavalyi búzatermésből is még több millió tonna található a hazai raktárakban, amit feldolgozhatnak.

Az idei búzaterméshez szükséges őszi vetések is szépen fejlődnek, a tavaszi munkák is rendben zajlanak, vagyis a járványnak egyelőre nincs olyan hatása, ami az új búzatermést veszélyeztetné.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×