eur:
393.07
usd:
363.26
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: innovatív_gyógyszergyártók

Új elnök irányítja az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületét

Kókai-Nagy Ákos a Biogen gyógyszeripari vállalat több éves külföldi vezetői tapasztalattal rendelkező magyarországi ügyvezetője, aki Vereckei Pétert követi a poszton, miután elődjének kétéves elnöki mandátuma lejárt.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) Dr. Kókai-Nagy Ákost választotta meg új elnökének, aki 2017-től az Elnökség tagjaként vesz részt a szervezet munkájában. Dr. Kókai-Nagy Ákos a Semmelweis Egyetemen szerezte meg diplomáját, majd számos továbbképzést követően 2012-ben végezte el a Purdue University International Master of Management EMBA képesítését. Karrierje során több gyógyszercégnél látott el vezetői feladatokat Magyarországon és külföldön egyaránt, egyebek mellett 2012-től az Astellas Pharma dániai ügyvezetője volt. 2017-től a Biogen gyógyszeripari cég magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója.

A több mint 21 év gyógyszeripari tapasztalattal rendelkező szakember a kinevezése kapcsán elmondta, folytatni kívánja elődje, Vereckei Péter azon törekvését, hogy a mainál még kiszámíthatóbbak, átláthatóbbak és rendszeresebbek legyenek a társadalombiztosítási támogatási döntések, így az eddig sok esetben megfelelő gyógyszer hiányában nem vagy nehezebben kezelhető betegségek hatékonyabb kezelését szolgáló új, innovatív terápiák minél hamarabb hozzáférhetővé váljanak a magyar betegek számára is. Emellett személyes ambíciója, hogy a magyar betegek érdekében tett erőfeszítések megerősítése kapcsán a hazai egészségügy többi szereplőjével – így a betegszervezetekkel, az egészségügyi szakemberekkel, az iparági szervezetekkel és az egészségügyi kormányzattal egyaránt – még gördülékenyebb és konstruktívabb együttműködés alakuljon ki, és a folyamatban lévő új nemzeti egészségipari stratégiában foglalt célok – többek között az innovációhoz való hozzáférés gördülékenyebbé tétele, valamint a hazai klinikai vizsgálatok magyar betegek és a nemzetgazdaság érdekében történő megerősítése – mihamarabb megvalósulhasson - tette hozzá.

Kókai-Nagy Ákos az AIPM céljaival összhangban kiemelten fontosnak tartja, hogy a magyar gyógyszerkassza érje el a visegrádi országok nettó gyógyszerkiadásának reálértéken számolt átlagát. Ennek kapcsán az AIPM célkitűzései közé tartozik a gyors, rugalmas és kiszámítható gyógyszerár-támogatási rendszer kialakításának előmozdítása, valamint az ágazatot sújtó terhek csökkentése, hogy a gyógyszeripar magyar gazdaságban betöltött valós szerepének megfelelően járulhasson hozzá a nemzetgazdaság bővüléséhez.

A 2018-ban az AIPM élére két évre megválasztott Vereckei Péter elmondta, kinevezésekor egyik fontos célja volt, hogy növekedjen a 21. századi gyógyszerinnováció társadalmi értékének elismertsége, melyben az AIPM komoly sikereket ért el az elmúlt két évben. A leköszönő elnök elmondta, hogy Kókai-Nagy Ákos személyében az AIPM célkitűzéseit maximálisan támogató, az elmúlt évek sikeres közös munkáját folytató, kiváló szakember került az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének élére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×