eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
A demonstráló taxis szervezetek konvoja a Lánchídon 2016. május 3-án. A taxisok az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakoznak vonulásos demonstrációjukkal a belvárosban.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Leporolhatja a főváros a taxirendeletet, a tarifákhoz is hozzányúlhatnak

A hiénák kiszorítása mellett a tarifához is hozzányúlhatnak, és napirendre vehetik a taxiállomány kizöldítését. A budapesti vezetés leghamarabb a költségvetés elfogadását követően ül le a szolgáltatókkal - értesült a Világgazdaság.

Tamás Miklós, a City Taxi elnöke a gazdasági napilapnak elmondta, a sajtóból értesültek arról, hogy ismét napirendre kerülhet a fővárosi taxirendelet. Hozzátette, mind a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarától (BKIK), mind pedig az Országos Taxis Szövetségtől (OTSZ) segítséget kértek: járjanak közben, hogy a budapesti vezetés terveinek megvitatásába a fuvarszervező cégeket is vonják be, ám ez idáig a City Taxihoz nem érkezett megkeresés az ügyben. Ugyanerről tájékoztatta a lapot a Bolt részéről Láng László menedzser.

A Főtaxi ugyanakkor azt közölte a lappal, hogy a BKIK-n keresztül – amely a nagyobb taxitársaságokat és személytaxis érdekvédelmi szervezeteket is tömöríti – aktívan részt vesz a Fővárosi Önkormányzat által az ágazattal kapcsolatban felvetett javaslatok megvitatásában, ami jelenleg is zajlik.

A taxirendelet szerint Budapesten tíz minősített taxitársaság működik. Mindegyiküket megkerestük a kérdésben, de a többiektől nem érkezett válasz, ahogy a BKIK ipartagozatának közlekedési osztályától sem.

A lap idézte Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes korábbi bejelentését a még 2013-ban elfogadott fővárosi taxisrendelet módosításáról, amit egyebek között azzal indokolt, hogy a városházán úgy látják, a budapestiek nagy része elégedetlen.

Dorosz Dávid most nem nyilatkozott a Világgazdaságnak a részletekről, mert mint mondta, a módosításról szóló tárgyalások csak a fővárosi költségvetés elfogadását követően kezdődnek meg.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×