eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Tesla márkájú elektromos autót töltenek Magyarország legnagyobb, egyszerre kilenc elektromos autó fogadására alkalmas töltőállomásán a Nagykanizsához közeli Sormáson lévő István Fogadónál az átadás napján, 2018. november 28-án.
Nyitókép: Elektromos autót töltenek Magyarország legnagyobb, egyszerre kilenc elektromos autó fogadására alkalmas töltőállomásán a Nagykanizsához közeli Sormáson 2018. november 28-án. MTI/Varga György

Kétszer népszerűbb itthon az e-autó, mint Németországban

Az autóvásárláson gondolkodó magyarok 29 százaléka elektromos gépkocsit venne - derült ki egy 10 országban elvégzett kutatásból. Ezzel a tervükkel a magyarok az élmezőnyben végeztek Patócs Renáta, a felmérést készítő E.On hazai leányvállalatának szóvivője szerint.

A megrendelő számára is meglepő eredményeket hozott egy friss közvélemény-kutatás, ami arra irányult, hogy kiderüljön, az autóvásárlást tervező magyarok mekkora hányada gondolkodik elektromos autóban.

"Minden harmadik magyar, aki a jövőben autóvásárlást tervez, elektromos autót venne. Ha hihetünk ennek a kutatásnak, akkor gyakorlatilag néhány év múlva meg fog változni az utcák képe, és teljesen más autók fognak közlekedni az utcákon, ugyanis lényegében minden harmadik autó elektromos autó lesz" - mondta el az InfoRádióban Patócs Renáta, a felmérést készíttető E.On hazai leányvállalatának szóvivője.

A magyarokat ebben a számban csak a románok és az olaszok előzik meg, míg például Németországban csak minden hatodik ember döntene elektromos autó vásárlása mellett.

Arról, hogy a többségnek mi volt a baja a zöld rendszámos autókkal, elmondta,

a magas vételár és a korlátozott hatótávolság még mindig elrettentő erő.

"Jellemző az országainkra a töltőinfrastruktúra viszonylagos fejletlensége, és ez valóban gátja lehet, illetve volt mindeddig az elektromos autók preferenciájának, viszont ebben is nagyságrendet lépett előre Magyarország" - mondta.

A felmérés azt is kimutatta, hogy visszaszorulóban vannak a dízelautók egész Európában.

"Kimondhatjuk, hogy Magyarország és Németország a legkevésbé dízelbarát ország, mindkét országban a megkérdezetteknek csak 13 százaléka venne a mostani körülmények között dízelautót"

- árulta el Patócs Renáta.

A kutatást 10 ezer emberrel végezték 10 európai országban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×