eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. üzeme és boltja Szarvason 2019. január 25-én. Az ötvenes évek óta működő gyár befejezi termelését. A társaság nem tudja elkerülni a teljes létszámleépítést, több mint négyszáz embernek mondtak fel - közölte a cég a Klubrádióval.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Megpecsételődött a szarvasi kávéfőzőgyár sorsa

Elrendelték a cég felszámolását - írja a Békés megyei hírportál.

A Gyulai Törvényszék augusztus 14-én elrendelte a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. felszámolását - írja a beol.hu. Mint arról korábban az Infostart is beszámolt, a patinás cégnél januárban jelentették be, hogy leállnak a termeléssel. A gyárnak a Pénzügyminisztérum is mentőövet dobott volna, de a cég a támogatási szerződés megkötését követően - az üzleti környezet megváltozása miatt -, nem tudta vállalni a szerződésben rögzített kötelezettségeit, így elállt a tervezett beruházás megindításától és a megítélt támogatást visszamondta.

A megyei hírportál idézi Babák Mihály polgármestert, aki Newjsag.hu portálnak elmondta, a felszámolásig tartó folyamat sokáig húzódott. A tulajdonosok először tagi befizetésekről döntöttek, a hitelezők azonban kezdeményezték a Gyulai Törvényszéknél a felszámolási eljárást. Melis János főjegyző kifejtette, a Gyulai Törvényszék határozatát augusztus 15-én hozta nyilvánosságra a Cégközlöny.

A felszámolásra vonatkozó kérelmet április 25-én kapta kézhez a bíróság. A felszámolás múlt héten csütörtökön kezdődött meg, az ÁFI Felszámoló és Vagyonkezelő Zrt. közreműködésével.

Mint írják, akiknek a vasiparival szemben követelésük van, ettől az időponttól kezdve az ÁFI Felszámoló és Vagyonkezelő Zrt-nél tehetnek bejelentést legalább ötezer forint befizetése mellett. A bérgarancia alap felső határa 1 millió 495 ezer forint. Az e feletti követelések megtérítése a későbbiekben a vagyonértékesítésből befolyt összeg terhére történik.

A bérkövetelés mintegy 200 egykori dolgozót érint.

Babák Mihály emlékeztetett, az önkormányzat korábban minden lehetséges eszközzel igyekezett segíteni a bajba jutott cégnek. Felmerült az is, hogy megvásárolják a Vasiparit, de nem álltak rendelkezésre a további termelést lehetővé tevő feltételek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×