eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. üzeme és boltja Szarvason 2019. január 25-én. Az ötvenes évek óta működő gyár befejezi termelését. A társaság nem tudja elkerülni a teljes létszámleépítést, több mint négyszáz embernek mondtak fel - közölte a cég a Klubrádióval.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Újra kotyog a szarvasi kávéfőző

Felszámolják Szarvasi Vas-Fémipari Zrt.-t, de a legendás kávéfőzőket egy újonnan alakult cég ismét gyártja, és a legnagyobb üzletekben és a szakboltokban is kaphatók.

A felszámolás alatt lévő Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. (Vasipari) célja korábban is a hagyományos kávéfőző gyártásának megújítása volt, de a cég lámpagyártási tevékenységében kialakult nehézségek mellett erre már nem maradt lehetősége és tőkéje a múltban. Egy külső befektető bevonásával létrejött együttműködői kör azonban már hónapok óta azon dolgozik, hogy fennmaradjon a nagymúltú Szarvasi név.

Ezért jött létre a Szarvasi Háztartásigép Kft., amely most megújítja a kávéfőzőgyártást. A cég együttműködve a gyártást végző Deerplast Kft.-vel és a Vasipari néhány korábbi alkatrész-beszállítójával újraszervezte a gyártási folyamatot, ráadásul partnerével együtt 58, korábbi Vasipari-dolgozónak biztosít munkahelyet.

A társaság eltökélt abban, hogy megerősítsék a kávéfőzőgépek piaci pozícióját a magyar piacon, éves szinten nagyságrendileg százezer kávéfőző eladásával terveznek. A Szarvasi Háztartásigép Kft jelenleg hat típusú kávéfőzőgépet gyártat és forgalmaz 30 különböző színben. A termékek megvásárolhatók a kereskedelmi hálózatokban, a legtöbb magyarországi műszaki üzletben, valamint e-kereskedés weboldalain.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×