eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Rueil-Malmaison, 2018. március 1.A Peugeot emblémája a PSA Peugeot-Citroen székházában, a Párizs melletti Rueil-Malmaisonban 2018. március 1-jén. Ezen a napon ismertetik a francia járműgyártó csoport 2017-es mérlegét. (MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)
Nyitókép: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Nagy szakítás is jöhet a Peugeotnál

A PSA Csoport és kínai partnere, a Dongfeng megállapodott arról, hogy bezárnak a négy, közösen működtetett kínai üzemükből kettőt, és több ezer alkalmazottat elbocsátanának.

A két autógyártó közös vállalata, a Dongfeng Peugeot Citroen Automobiles közel felére csökkenti a dolgozói létszámot, ami közel 4000 fős elbocsátást jelenthet, egy üzemet bezárnak, egy másikat pedig eladnak, erről júliusban állapodott meg a két vállalat - írta a Portfolio a Reuters híre alapján. A közös vállalat alkalmazotti létszáma a mostani 8000-ről 5500-ra csökkenhet idén év végére, három év alatt pedig összesen 4000-rel csökkenhet az alkalmazottak száma.

A hírügynökség úgy értesült, hogy a PSA kilátásba helyezte: ha a kínai partnerük nem egyezik bele a szükséges átalakításokba, akkor kilépnek a 27 éve működő együttműködésből, sőt, akár el is hagyhatják a kínai piacot.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×