eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pexels

Nehezebbé vált bekerülni a milliomosklubba

A Portfolio felmérése szerint már nem elég a havi 200 ezer forintos fizetés, hogy valaki prémium banki ügyféllé válhasson. Annak, aki bekerülne a milliomosklubba, legalább havi 400 ezres jóváírás kell, hogy legyen a számláján.

Az adatokat szolgáltató pénzintézetek közül továbbra is az OTP kezeli a legnagyobb prémium vagyont 900 milliárd forinttal, ezt követi nem sokkal lemaradva a második helyen az Erste 822 milliárddal, harmadiknak a Raiffeisen került a dobogóra 503 milliárddal – olvasható a Portfolio cikkében.

Az adatot közlő prémium szolgáltatók csaknem 293 ezer ügyfélszámlát kezeltek június végén.

Az adatközlésekből az is kiderült, hogy a szolgáltatók emeltek az eddig alkalmazott limiten, vagyis

5-35 millió forintos megtakarítás, vagy havi 400-1000 ezer forintos jóváírás kell,

hogy valaki prémium ügyfél lehessen. Az OTP-nél például korábban a két prémium szegmensből az egyikbe már havi 200 ezres fizetéssel is be lehetett kerülni. Mára a banknál egy szegmens maradt, ahova minimum havi 500 ezer forintos jóváírás kell, vagy 7,5 milliós megtakarítás.

A gazdasági portál összesítéséből az is kiderül, hogy egy hajszállal, de megmaradt a vidékiek túlsúlya (51 százalék) a prémium banki ügyfelek körében, de araszolnak fölfelé a budapestiek (49 százalék).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×