eur:
392.88
usd:
363.32
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Éledezik a lakástakarék-piac

A tavaly év végi sokk után már két szolgáltató is előállt új termékkel.

A Fundamenta és az OTP is előállt új termékkel, 5-15%-os befizetésarányos hozamot kínálnak, ez azonban lényegesen kevesebb, mint az elvett 30 százalékos állami támogatás (a teljes tőkére vetítve még az állampapírhozamokkal sem veszi fel a versenyt), és bizonyos esetekben sokkal szigorúbb feltételeket kell teljesíteni a hozammaximalizálás érdekében - írja a Portfolio.hu.

A gazdasági hírportál cikke szerint az Erste lehet a harmadik szereplő, akinek a visszatérése várható, a portál úgy tudja, hogy már MNB-engedélyeztetés alatt állnak az új termékeik.

A cikk szerint,ha a megtakarítás a cél, az OTP termékét érdemes választani, ha viszont kedvező, fix kamatozású hitelt szeretnénk felvenni, a Fundamenta mellett érdemes dönteni.

Nem változtak ugyanakkor:

  • a költségek: a számlanyitási díj a szerződéses összeg (betét+kamatok+hitel) 1%-a maradt, a számlavezetési díj szintén 150 forint / hónap maradt (a számlanyitási díj továbbra is nullázható bizonyos akciók keretein belül).
  • a betéti kamatok: 0,1%-ot kínál mindkét szolgáltató, a bónuszra ezt nem írják jóvá.
  • a felhasználás és a kiutalási időszak: a lakástakarékokban összegyűlt pénzt továbbra is lakáscélra költhetjük el, a kiutalási időszak 2 hónap maradt.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×