eur:
393.1
usd:
363.26
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Dover, 2018. július 31.A Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépése, azaz a Brexit által inspirált falfestmény egy doveri házfalon 2018. július 31-én. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)
Nyitókép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Máris belebukott a brexitbe egy patinás cég

Csődeljárást kezdeményezett maga ellen a British Midland Regional, vagyis Flybmi néven ismert brit légitársaság, és azonnali hatállyal törölte járatait.

A cég szombat este a honlapján jelentette be döntését, melyet állítása szerint részben a Nagy-Britannia uniós kiválása körüli bizonytalanság miatt kényszerült meghozni.

A légitársaság tizenhét repülőgépet üzemeltetett és huszonöt európai városba indított járatokat. Tavaly 522 ezer utast szállított 29 ezer járaton.

A Flybmi-ügyfeleket felkérték, hogy a megvásárolt repülőjegyek árának visszatérítése érdekében vegyék fel a kapcsolatot a hitelkártyáikat kibocsájtó pénzintézetekkel, az utazási irodákkal, illetve a Flybmi partner-légitársaságaival.

A Flybmi egy sor okot hozott fel tevékenységének beszüntetésére. A légiközlekedési ágazatban tapasztalható általános nehézségek, a megnövekedett kerozin- és szén-dioxid-kibocsátási költségek mellett a vállalat hangsúlyozta, hogy

az Egyesült Királyság március végén esedékes uniós kiválása okozta bizonytalanság miatt több olyan szerződéstől is elesett, amelyek jövedelmezőnek ígérkeztek.

A légitársaság összesen 376 dolgozót foglalkoztat Nagy-Britanniában, Németországban, Svédországban és Belgiumban.

"Őszintén sajnáljuk, hogy ez az egyetlen járható út maradt számunkra, de különösen a Brexit okozta kihívások leküzdhetetlennek bizonyultak számunkra" - közölte a vállalat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Július 7-én tartják a francia nemzetgyűlési választások második fordulóját, amelynek legnagyobb kérdése, hogy a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés és szövetségesei megszerzik-e az abszolút többséget, azaz a 289 képviselői helyet. A radikális jobboldali párttal szemben hatalmas visszalépési hullám zajlott le az Új Népfrontban egyesült baloldal, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló centrista blokk képviselőjelöltjei között, ami könnyen meghiúsíthatja Le Pen álmait a kormányrúd megszerzésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×