eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
A Magyar Kereskedelmi Bank (MKB) által kibocsájtásra kerülő Széchenyi Pihenőkártyák (SZÉP-kártya), amelyek a Pénzjegynyomdában készültek.
Nyitókép: Pénzjegynyomda

Hozzányúlnának a cafeteriához

Egyszerűsítené a cafeteria-rendszert a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége. A szervezet alelnöke az InfoRádióban arról beszélt, hogy a béren kívüli juttatások rendszerében az idegenforgalmi és öngondoskodást célzó lehetőséget kellene erősíteni úgy, hogy minél több kisebb vállalat is élni tudjon ennek alkalmazásával.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége azt javasolja, hogy a kormány tekintse át és egyszerűsítse a cafeteria-rendszert, illetve azon belül a belföldi turizmus támogatására született Széchenyi (SZÉP) Kártya rendszerét is.

Rolek Ferenc alelnök az InfoRádiónak elmondta: a cafeteria rendszerét kuszának, szerteágazónak, adminisztratív és adókulcs szempontjából elég bonyolultnak tartják. Ez gondot okoz minden felhasználónak, így a munkáltatóknak is, különösen egy kis cégnek, ahol nincs erre apparátus vagy megfelelő szoftver – tette hozzá.

A szervezet konkrét javaslatait tárgyalás keretében szeretné ismertetni a kormány illetékes tagjával, vagyis Varga Mihály pénzügyminiszterrel, és megérdeklődni, hogy érdeklődni, hogy milyen elképzelései vannak a kabinetnek a területen – közölte.

Az alelnök szerint ahhoz, hogy a cafeteria lehetőségét minél hatékonyabban tudja biztosítani egy kis cég, két tényező kell:

  • pénzügyileg, adózási szempontból megérje
  • a szabályok egyszerűek legyenek, szoftver nélkül is üzemeltethető legyen

Ha a szándék is megvan, egy-két hónap alatt tető alá hozható a megállapodás – vélekedett Rolek Ferenc.

Kifejtette: a rendszer egyszerűsítéséhez végig kellene gondolni, hogy milyen elemei legyenek a cafeteriának. Mik azok az elemek, amelyek nem pusztán arról szólnak, hogy adóelkerülést valósít meg, hanem olyan gazdaságpolitikai prioritások vannak mögötte, mint a turizmus és a vendéglátás felfuttatása, vagy olyan társadalompolitikai célokkal rendelkezik, mint a hosszú távú öngondoskodás. Ha ezeket lehet priorizálni, és ki lehet szűrni az olyan elemeket, amelyek nem tartoznak ezekbe a körökbe, az már egyszerűsítést jelent. További egyszerűsítés pedig a felhasználási szabályokban lehet – tette hozzá az MGYOSZ alelnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×